Primön

Vid Kullaberg finns en liten ö som kallas Primön. Den ligger strax utanför platsen där man hittar Lahibiagrottan. En kompis tipsade om stället och igår kväll stack vi båda dit för att kolla läget och se om vi fotomässigt kunde få till något. Efter en ganska besvärlig backe nådde vi den steniga stranden.

wpid-11092014-img_5307_2-2014-09-12-12-48.jpg
Det gäller att vänta in rätt ljus och man får vara ganska snabb eftersom ljuset ändras hela tiden. På bilden ovan ligger solen precis i horisonten och ger ett ganska kallt och i min mening ett tråkigt ljus.

wpid-11092014-img_5301-2014-09-12-12-48.jpg
På denna bilden står solen betydligt högre men ändå ganska nära horisonten vilket ger ett varmt och behagligt ljus. Det är ca 10 minuter kvar innan solen försvinner i havet.

wpid-11092014-img_5322-2014-09-12-12-48.jpg
Primön

Många packar ihop sina kameragrejer och åker hem så fort solen gått ner. Men jag tycker inte att man ska vara så ivrig. Stanna kvar och se hur ljuset fortsätter förändras och jag lovar att det går att få spännande bilder även långt efter att solen gått ner. Bilden här ovanför är tagen 36 minuter efter solnedgången. Därefter var det bara att montera pannlampan på huvudet och bege sig tillbaka till bilen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s