Ordning och reda

Jag använder, som så många andra fotografer, Lightroom för att organisera och ”framkalla” mina bilder. Det är ett väldigt bra, för att inte säga det bästa programmet just för detta ändamål. Det borde med andra ord inte vara några problem att hålla ordning på alla sina bilder när man har ett så fint verktyg. Ändå har jag en ganska rörig katalog med många otaggade bilder och för att inte tala om alla ”skräpbilder” som jag inte rensat ut. ”De kan kanske komma till användning senare”, tänker jag. Visst kan det vara så, men de uppenbart dåliga bilderna borde man kassera. De ockuperar dessutom en väldig massa plats på hårddisken.

Problemet är att man inte gör rätt från början. Efter en fotorunda är man så ivrig att sätta igång att redigera att man inte tar sig tid att tagga och sortera utan man hoppar direkt in i framkallningen. Här har jag verkligen något att ta tag i och bättra mig på.

Om någon har tips på ett vettigt arbetsflöde är ni väldigt välkomna att dela med er av det genom att lämna en kommentar.

wpid-skacc88rmavbild2013-07-13kl-16-08-12-2013-07-13-15-58.png

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s